In onze westerse wereld zijn we vooral rationeel ingesteld. Van jongs af aan doen we allerlei kennis op en maken we ons vaardigheden eigen.
Als we van school komen, weten we ongeveer hoe het in de wereld toegaat. Over onszelf, wie we werkelijk zijn, hoe we ons als mens ontwikkelen, zowel lichamelijk als geestelijk, weten we daarentegen weinig tot niets. Als we meer over onszelf zouden weten en ons lichaam beter zouden voelen, zou ons dat kunnen helpen zowel geestelijk als lichamelijk fit te blijven en ons leven beter in te richten.


Yoga gaat over ontspanning. Dit betekent niet dat een yogales een uur lang op een matje liggen is. Stress in het dagelijks leven zet zich vaak vast in het lichaam als spierspanning. Deze spanning zorgt ervoor dat spieren en gewrichten stijf en soms ook pijnlijk worden. Tijdens de Hatha yogales zul je door middel van asanas (yogahoudingen) de spanning in je lichaam leren voelen. Vervolgens leer je door middel van je aandacht en ademhaling de spanning los te laten. De spieren die zich onbewust aanspannen leer je bewust ontspannen. De lessen zijn opgebouwd volgens de Critical Alignment methode van Gert van Leeuwen.


Heb je behoefte aan ontspanning, kracht, souplesse, energie, mindfullness en een voldaan gevoel? Dan ben je bij Yoga Maaike aan het
juiste adres. Kracht en souplesse opbouwen in een gezellige sfeer, met veel persoonlijke aandacht, in groepen van maximaal 12 personen.

De lessen zijn ook heel geschikt voor mensen met spanningsklachten, bijvoorbeeld in nek, schouders en/of (onder)rug.


Alle lessen beginnen weer op maandag 4 januari. Kijk op de betreffende pagina voor de laatste les dit seizoen.

yoga maaike pfann critical alignment oostzaan ilpendam hatha